PDE

Upcoming Events

Subscribe To Our Site

Newest Members

Πολιτιστικά... και άλλα

από όλο αυτό το ταξίδι, εκείνο που μου έμεινε από τα σχολεία που υπηρέτησα ήταν τα εκπαιδευτικά προγράμματα, παραθέτω μία ενδεικτική λίστα για έμπνευση δική σας.. περισσότερο ίσως για να τα θυμάμαι και να τα αναπολώ η ίδια....:-) Από τα παλαιότερα λοιπόν προς τα πιο πρόσφατα προγράμματα, ταξιδέψτε μαζί μου :)

 

 

2002 - 2003
 •  Έναρξη του ταξιδιού από τα Στύρα Ευβοίας. Ως αναπληρώτρια.. Ενδοσχολικά εκπ/κα προγράμματα.. Και υλοποίηση εορταστικών εκδηλώσεων.
2003 - 2005
 • Η χρυσή εποχή.. το σχολείο σταθμός για έμπνευση και υλοποίηση Πολιτιστικών Προγραμμάτων. Το "ιδανικό" σχολείο για να δημιουργείς μαζί με τα παιδιά.. Όλο το διάστημα ήταν μια αστείρευτη δημιουργία..  Αφιερωμένο στη μνήμη του Μάντου Παλαιολόγου, δ/ντη - λειτουργού στο Γυμνάσιο Γλώσσας Σκοπέλου.

  Ψάχνω να βρω τρόπο να "ανεβάσω" κάποιες ψηφιακές αναμνήσεις όλων των παραπάνω...Πρόκειται για μεγάλα σε όγκο αρχεία...Εν καιρώ ίσως....Είναι υπόσχεση...:-)

   

2006 - 2007
 • Συμμετοχή σε περιβαλλοντικό πρόγραμμα με θέμα: «Διαχείριση και κατανάλωση του πόσιμου νερού στην Κύθνο – Χθες, σήμερα».
 • Ως διδάσκουσα ΣΕΠ στο Γυμνάσιο Κύθνου, συντονισμός προγράμματος «Καλλιρρόη», ενταγμένο στον Άξονα Προτεραιότητας 4: «Μέτρα για τη βελτίωση της πρόσβασης και της θέσης των γυναικών στην αγορά εργασίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Εκπαίδευσης και Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΥΠΕΠΘ (ΕΠΕΑΕΚ 2) - «Προωθώντας την ισότητα των φύλων κατά τη μετάβαση από την εκπαίδευση στην αγορά εργασίας: Δράσεις Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού με την οπτική του φύλου».
2007 - 2008

2008 - 2009
 • Συντονισμός - επιμέλεια πολιτιστικού προγράμματος με θέμα: «Χοροτεχνία και έκφραση» (εκμάθηση μοντέρνου χορού). Ηλεκτρονικό υλικό θα αναρτηθεί σύντομα.
2009 - 2010

Συντονίστρια εκπ/κος σε Πρόγραμμα Αγωγής Σταδιοδρομίας με θέμα: Ανάπτυξη δεξιοτήτων αυτοπληροφόρησης και επικοινωνίας κάνοντας χρήση του σχολικού ραδιοφωνικού σταθμού.(Γυμνάσιο Σκύρου). 

http://dl.dropbox.com/u/33063389/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC%20%CE%A0%CF%81%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/gymlykskyro.listen2myradio.com%20%20%CE%91%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AE%20%CE%A3%CF%84%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1%CF%82%202009-2010.wmv  

Διακεκριμένο στον Θεσμό της Αριστείας και Καλών Πρακτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του 2011.

Και επιλεγμένο ως Καλή Διδακτική Πρακτική - μέρος του επιμορφωτικού υλικού του Μείζονος Προγράμματος Επιμόρφωσης http://zeus.pi-schools.gr/epimorfosi/library/kp για την Δ/θμια στο ΣΕΠ

2010 - 2011
 • Υλοποίηση προγράμματος e-twinning....
 • Εργαζόμαστε πάνω σε μια ιδέα συλλογής όλων των καλών νέων που εκτυλίσσονται στην Ευρώπη.
 • Διαδικτυακό Κανάλι "Καλών Ειδήσεων" : http://www.livestream.com/eurogn
 •  Eπίσης διακεκριμένο στον Θεσμό της Αριστείας και Καλών Πρακτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του ιδίου έτους (23 Ιουνίου 2011).  Απέσπασε βραβείο στην κατηγορία Λυκείων στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό e-twinning στις 09/12/2011 - http://www.etwinning.gr/news/events/617-6contestevent 
2011 - 2012 σε εξέλιξη...
 • Συντονισμός - Υλοποίηση Δια-Σχολικού Προγράμματος Αγωγής Υγείας - Αυτοέκφρασης με θέμα: "Είμαστε σύννεφα και παίρνουμε όποιο σχήμα θέλουμε - Όταν το ΕΓΩ συναντά το ΕΜΕΙΣ"
 • http://schoolinclouds.webs.com/
Γιατί "weakforce"

Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια τεχνητή σύνθετη λέξη...

Ένα ψευδώνυμο προκειμένου να παίξω σε ένα διαδικτυακό παιχνίδι στρατηγικής.

Στην πορεία διαπίστωσα ότι δεν ήμουν καλή παίκτρια...

Με υπομονή - επιμονή και καλές συνεργασίες κατόρθωσα κάποιες αδυναμίες μου (weaknesses) να τις κάνω δυνάμεις (forces)...

 Στην πορεία συνειδητοποίησα και το αντίστροφο: Κάποια "δυνατά" σημεία κατέληξαν να γίνουν "αδυναμίες" (Συμβαίνουν και αυτά σε ένα παιχνίδι).

Aυτό τελικά όμως δεν είναι η ίδια η ζωή...?

και όλο το παιχνίδι της μόρφωσης - επιμόρφωσης έγγειται στο να εντοπίσουμε τα ελλείματα και μετά να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματα. Μερικές μάλιστα επιλογές μας αποδεικνύονται - εκ του αποτελέσματος - στρατηγικής σημασίας για την ζωή μας και για την ευτυχία μας.

 

Όπως την ορίζει ο καθένας...